Klik Market

Šta je Klik Market

Klik Market je skup prodavnica razvrstanih po odeljcima odnosno delatnostima. Proizvodi u marketu pripadaju prodavnicama odnosno korisnicima koji su otvorili prodavnice u Klik Marketu.

Otvaranje prodavnice u Klik Marketu je besplatno i omogućeno je svim korisnicima sajta Klik Oglasi.

Otvaranje prodavnice

Otvaranje prodavnice vrši se iz kontrolnog panela, odabirom opcije "Moj market". Nakon popunjavanja polja za naziv prodavnice i odabirom odeljka prodavnice u Klik Marketu, sistem redirektuje na stranu za podešavanje prodavnice.

Podešavanja prodavnice

U podešavanjima prodavnice vrši se izmena naziva i odeljka u Klik Marketu prodavnice. Pored ovoga moguće je dodati i slogan prodavnice, zatim opis prodavnice, kao i telefon, email i logo prodavnice. Email je obavezno uneti jer se podaci korisnika sa strane narudžbe i kontakt šalju na email adresu unetu u podešavanjima prodavnice.

Moj market

Pre otvaranja prodavnice na ovoj strani se prikazuje forma za otvaranje prodavnice. Nakon što je prodavnica kreirana, strana prikazuje statistiku i osnovne podatke prodavnice. Sa ove strane vrše se izmene web adrese i statusa prodavnice.

WEB adresa prodavnice

Svaka prodavnica ima jedinstvenu web adresu. Adresu vaše prodavnice možete menjati odnosno prilagoditi svojim potrebama. Pretraživači poput Google indeksiraju prodavnice i prikazuju ih u pretragama. Zbog toga nije preporučljivo često menjati adresu.

Dozvoljeni znakovi u adresi prodavnice su latinična slova, brojevi i crtice - , _

Status prodavnice

Nakon kreiranja prodavnica ima status "u pripremi". Korisnici koji pristupe prodavnici sa statusom u pripremi, ne vide prodavnicu već znak, odnosno obaveštenje da je ista u pripremi. Nakon što prodavnicu podesite i dodate proizvode, potrebno je da promenite status u "otvorena" da bi prodavnica bila vidljiva posetiocima.

Prodavnica je vidljiva na sajtu jedino sa statusom "otvorena".

Pored ovoga prodavnica može imati i status zatvorena u slučaju da iz nekog razloga želite da proizvodi i prodavnica privremeno budu nedostupni.

Na stranici za promenu statusa prodavnice moguće je dodati i kratku poruku za korisnike koji pristupaju prodavnici ako prodavnica nije otvorena. Na primer u slučaju da je prodavnica u pripremi i da želite obavestiti posetioce da će biti otvorena određenog datuma ili na primer u slučaju da ste promenili status u zatvorena jer ste na godišnjem odmoru i ne želite da primate narudžbe.

Kontrole prodavnice

Meni kontrole na desnoj strani kontrolnog panela prodavnice služi manipulaciji i podešavanju vaše prodavnice. Meni sadrži sledeće opcije: Moj market, Proizvodi, Odeljci, Podešavanja, Meta podaci i Pomoć.