Uslovi korišćenja

Pružanje usluga

Internet portal KlikOglasi.com pruža usluge besplatnog objavljivanja oglasnih poruka u skladu sa Zakonom o oglašavanju Republike Srbije. Postavljanje oglasnih poruka (u daljem tekstu oglasi) je omogućeno svim registrovanim korisnicima portala KlikOglasi.com.

Registracija korisnika

Registracija korisnika se obavlja popunjavanjem E-mail adrese i lozinke korisnika ili pristupom portalu preko Facebook ili Gmail servisa. Ragistracija korisnika je besplatna. Nakon registracije korisnik pre postavljanja oglasa bira vrstu korisničkog naloga pod kojom će koristiti portal. Vrste korisničkog naloga su: Osnovni (lični nalog) i Poslovni nalog.

Korisnici sa poslovnim nalogom pre postavljanja oglasa unose podatke za deklaraciju o oglašavanju, u skladu sa Zakonom o oglašavanju Republike Srbije. Deklaracija o oglašavanju je obavezna za sve korisnike sa poslovnim nalogom.

Korisnici sa osnovnim nalogom moraju uneti podatke za deklaraciju pre postavljanja oglasa u pojedinim rublikama u skladu sa zakonim.

Korisnik nije u obavezi odabrati vrstu naloga, ali u tom slučaju postavljanje oglasa nije omogućeno.

Objavljivanje podataka

Korisnik sam bira način kontakta po oglasu prilikom postavljanja oglasa, u cilju realizacije prodaje ili kupovine po oglasu. Unosom oglasa korisnik prihvata da će uneti podaci biti objavljeni na internet stranicama portala KlikOglasi.com, te da će biti dostupni na internetu.

Nedozvoljene radnje prilikom oglašavanja

Oglas mora biti u skladu sa Zakonom o oglašavanju Republike Srbije i Zakonom o autorskim i srodnim pravima. Svaki oglas koji nije u skladu sa napred navedenim biće obisan iz baze oglasa na portalu. Zabranjeno je oglašavanje svega što zabranjuju odredbe Zakona o oglašavanju Republike Srbije.

Prilikom postavljanja oglasa korisnici moraju poštovati sledeće zabrane:
Zabranjeno je ponoviti više puta identičan oglas ili veoma sličan oglas, koji se odnosi na isti predmet ili uslugu.
Zabranjeno je upisivanje linka drugog sajta odnosno portala.
Zabranjeno je učestalo brisanje i postavljanje oglasa iste sadržine radi dominacije na prvim stranama oglasnih grupa.
Zabranjeno je neistinito oglašavanje.

Trgovina između korisnika

KlikOglasi.com ne posreduje, niti na bilo koji drugi način učestvuje u trgovini između korisnika. Svaka trgovina ili razmena nastala između korisnika je na sopstveni rizik. Klikoglasi.com, niti njegov vlasnik, ni zaposleni neće snositi nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu prilikom transakcija između korisnika.

Odricanje odgovornosti

KlikOglasi.com i njegov vlasnik, isključuje sopstvenu odgovornost u skladu sa sledećim članovima Zakona o elektronskoj trgovini Republike Srbije.

KlikOglasi.com nije odgovoran za sadržaj poruka koje korisnici razmenjuju koristeći sistem privatnih i E-mail poruka (član 16.).
KlikOglasi.com nije odgovoran za sadržaj podataka skladištenih u bazi podataka ili objavljenih na portalu (član 16. i član 17.).
KlikOglasi.com nije odgovoran za sadržaj na drugim portalima, kada korisnici u oglas umeću linkove ka drugim portalima (član 19.).
KlikOglasi.com nije dužan da pregleda podatke koje je skladištio, preneo ili učinio dostupnim (član 20.).

Zaštita privatnosti

Lični podaci korisnika nisu dostupni trećim licima i tretiraju se u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije. Ovi podaci mogu biti ustupljeni jedino Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i istražnim organima Republike Srbije na njihov pisani zahtev.