Topul celor 3 tratamente termice primare de baza

25.05.2018. Lithuania

Normalizarea. Este vorba despre un tratament termic ce presupune incalzirea de oteluri pentru austenitizare. Temperaturile trebuie sa depaseasca valoarea de 50-70 grade Celsius. Racirea se face direct la aer ventilat sau linistit. Normalizarea este un procedeu des intalnit in industrii si cu ajutorul acestei proceduri se imbunatatesc caracteristicile mecanice ale metalelor: curgerea, rezistenta sau alungirea.
Recoacerea. Acest tratament presupune incalzirea materialelor la temperaturi foarte ridicate – inferioare sau superioare -, mentinerea pentru un timp cat mai indelungat in Top 3 tratamente termice primare de la Forja Mecanica Ceahlau1aceasta stare si racirea lenta, care are scopul de a echilibra materialul din punct de vedere fizico-chimic, dar si structural. De asemenea, recoacerea este procesul care se aplica in cazul in care exista anumite defecte ale produselor, defecte ce au provenit de la prelucrarile anterioare – turnarea sau deformarea plastica. Prin recoacere, semifabricatele sunt pregatite pentru prelucrarile ulterioare. Se alege unul dintre aceste roluri in functie de scopul urmarit, dupa cum urmeaza: regenerare, omogenizare, inmuiere, recristalizare, detensionare, normalizare si izoterma.

Pentru ca este necesara o definitie, vom mentiona faptul ca un tratament termic este o succesiune de etape printre care trebuie enumerate: incalzirea, mentinerea si, nu in cele din urma, racirea de aliaje metalice.
Care este scopul tratamentelor termice? Obtinerea de structuri, care poseda anumite trasaturi fizico-chimice necesare, acest lucru realizandu-se fara modificarea starii de agregare a materialului.
Cum se clasifica tratamentele termice? Daca luam in considerare locul pe care tratamentele termice il ocupa in fluxul tehnologic, trebuie sa le impartim astfel:

– Tratamente termice primare sau preliminare;

– Tratamente termice secundare sau finale.

Dupa natura aliajelor, putem face urmatoarea impartire:

– Tratamente termice oteluri;

– Tratamente termice fonte;

– Tratamente termice neferoase.

Printre principalele tratamente termice primare trebuie sa amintim:

  • Grupa: Kamp oprema
  • Oglasio: Petras
  • Cena: Dogovor
  • Kontakt: Telefon
  • Tel: 38134330859
  • Osoba za kontakt: 0ol
  • Broj oglasa: 103488
Fotografije

Kliknite na fotografiju za uvećan prikaz.

Srodni oglasi iz iste grupe
RANAC USA ARMY

Opis predmeta AKCIJA POPUST VISE komada ranca Putni ranac Army Geschaft sto znaci army soo...

02.09.2018. Kuršumlija

Viđen: 397
  : 6

Nošeni atomizeri serije "SL" : AM-250SL ; AM-35...

Nošeni atomizeri serije "SL" : AM-250SL ; AM-350SL ;AM-450SL ;AM-550SL ;AM-650SL ; TRI rezervo...

25.09.2019. Požarevac

Viđen: 58
  : 6

Grejaci ulosci za obucu

SMS, POZIV OD 10-20H NAJKASNIJE Viber, WhatsApp Povezivanje na USB, na punjac od mob, na powe...

18.10.2019. Obrenovac

Viđen: 13
: 6